Team Meierijstad breekt in twee; wethouder Witlox weg

dinsdag 12 maart 2019 22:57

De grootste fractie van Meierijstad gaat verder in twee afzonderlijke fracties. Het voortzetten van één goed functionerende partij bleek niet haalbaar. De initiator en mede-oprichter van TEAM, Eus Witlox, heeft besloten dat hij niet verder wil in zijn rol van partijleider en wethouder. De twee fracties binnen TEAM willen graag dat Eric van den Bogaard, namens hen, aanblijft als wethouder. Coalitiepartners zijn vanavond op de hoogte gebracht.

TEAM was de grootste partij in de gemeenteraad van Meierijstad met 11 raadsleden en ontstond uit 6 afzonderlijke partijen uit de eerdere fusiegemeenten. Uiteindelijk bleek de onderlinge chemie en samenwerking onvoldoende om in gezamenlijkheid verder te gaan.

Er is nog getracht om met ondersteuning van een professionele coach de onderlinge verschillen te slechten; dat bleek niet te lukken. Om de politieke discussie beter te kunnen voeren en de standpunten beter uit de verf te laten komen is gekozen voor een splitsing, zo laat het bestuur weten. Wethouder Eus Witlox meldde; “Ik ben zeer teleurgesteld dat deze unieke samenwerking niet gelukt is”.