Dag van de Toekomstmuziek

woensdag 02 januari 2019 09:24

VEGHEL - De Brabantse Bond van Muziekverenigingen, het Prinses Christina Concours en CHV Academy, Circle of Talent organiseren samen de Dag van de Toekomstmuziek. Dat gebeurt  op zondag 24 maart 2019 op CHV de Noordkade in Veghel. Tijdens deze dag, die in het teken staat van jeugd, muziek en ontmoeting, is  de regiofinale van Brabantse muziektalenten, een concert van het Brabants Jeugd Project Orkest en een congres met verschillende workshops.

Toekomst muziekleven
De dag staat in het teken van de toekomst van het Brabantse muziekleven. ‘s Middags wordt er een congres georganiseerd over de muzikale toekomst van de provincie en de rol die de jeugd hierin speelt. Tijdens het congres kunnen er verschillende workshops worden gevolgd en is er volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Het doel van deze dag is dan ook om muzikale organisaties, verenigingen, docenten, muzikanten, deskundigen en andere belanghebbenden samen te brengen, om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Een speciaal samengesteld jongerenpanel zal aansluiten bij de workshops om niet alleen over, maar vooral ook mét de jeugd in gesprek te gaan over de muzikale toekomst van de provincie.

Finale Prinses Christina Concours
Ook wordt op de Dag van de Toekomstmuziek het Brabantse muziektalent in de schijnwerpers gezet. Om 14.00 uur gaat de regiofinale van het Prinses Christina Concours van start. Bezoekers krijgen, tijdens het congres, de mogelijkheid om Brabantse toptalenten te horen spelen tijdens dit concours. De prijsuitreiking van het Prinses Christina Concours vormt het gezamenlijke sluitstuk van de middag.

De avond wordt ingevuld door het Brabants Jeugd Project Orkest, waarin talenten van muziekverenigingen uit heel Brabant samenspelen. Zij geven een theaterconcert in de grote zaal van Theater de Blauwe Kei.