Stuur ons net als Nelly van der Pasch gerust uw creatie voor Flower Power

zaterdag 22 juni 2019 11:10

MEIERIJSTAD – In het kader van 75 Jaar Herdenken en Bevrijden in Meierijstad bedacht Carin Simons het project Flower Power op de Vlagheide. Ter herinnering aan Operatie Market Garden wil de creatieve Carin, samen met de bewoners van Meierijstad, op 14 september 2019 een krachtig en kleurrijk statement maken door een veld vol zelfgemaakte bloemen te planten op de Vlagheide. De bloemen worden gemaakt van restafval.

Inmiddels is bij Omroep Meierij de eerste foto binnengekomen van Nelly van der Pasch uit Veghel. Zij is met vriendinnen en familie aan het knutselen gegaan en stuurt ons het resultaat. Heeft u ook een foto van uw creatie, stuur die gerust op. We laten die graag aan iedereen zien. Ons adres is redactie@omroepmeierij.nl.

Carin Simons wil het afval dat onder de voormalige stortplaats De Vlagheide ligt tijdens de herdenkingsweek nog eenmaal naar boven halen. Vandaar dat de bloemen van afval gemaakt worden. Haar plan is tweeledig, want zij wil met de bloemenzee die daarmee ontstaat de parachutisten verwelkomen die tijdens de herdenking in september boven de Vagheide uit de vliegtuigen springen.

De start voor Flower Power werd enkele weken geleden gegeven door ambtenaren van de gemeente Meierijstad. Zij maakten, samen met Carin Simons, de eerste honderd bloemen van restafval die zolang het droog blijft nog even in een weiland aan de Veghelsedijk in Wijbosch blijven staan. Dat levert weer de nodige belangstelling van voorbijrijdende fietsers op. Deze belangstelling is ook nodig want er moeten nog 3900 bloemen van restafval gemaakt worden. “Ik doe dan ook een beroep op iedereen om hieraan mee te werken. Zo ga ik mijn contacten van mijn eerste project MeierijWIJstad tijdens Fabriek Magnifique 2018 weer activeren”, aldus Carin. Zij voegt eraan toe dat ze ook workshops wil geven. Een aantal staat al gepland. Zo gaf ze zondagmiddag in het Pieter Brueghel Huis in Veghel al tekst en uitleg over haar project. “En als het moet zet ik zo een tafel in het weiland achter mijn woning en geef ik hier wel een workshop, bijvoorbeeld voor de buurt”.