Sportraad Meierijstad begint met sportcafé

donderdag 04 april 2019 14:51
MEIEIRIJSTAD - De Sportraad Meierijstad begint met een Sportcafé. Het thema van dat eerste café is
Veilig Sportklimaat en  subsidieverlening. Dit onderwerp wordt door wethouder Coby van der Pas toegelicht. Het Sportcafé is op woensdag 17 april om 19.30 uur in ’t Spectrum te Schijndel.
MEIEIRIJSTAD - De Sportraad Meierijstad begint met een Sportcafé. Het thema van dat eerste café is Veilig Sportklimaat en  subsidieverlening. Dit onderwerp wordt door wethouder Coby van der Pas toegelicht. Er is ook een voorstelling over positief. Het Sportcafé is op woensdag 17 april om 19.30 uur in ’t Spectrum te Schijndel.

Het thema Veilig Sportklimaat is een van de topprioriteiten van de overheid voor de komende jaren.
Nauw gerelateerd aan dit onderwerp is de voorstelling "Dat schiet lekker op zo!". Want in een nog positiever klimaat bij sportclubs kunnen kinderen zich veilig en optimaal ontwikkelen, blijven meer kinderen sporten (en onder de huidige afhakers zitten ongetwijfeld ook talentvolle sporters en de vrijwilligers van de toekomst!), is er meer sportief gedrag is (en dus minder incidenten) en vinden trainers/coaches en bestuurs- en commissieleden het leuker om actief te worden en te blijven.

De reden dat de gemeente Meierijstad jdeze voorstelling aanbiedt, is dat de gemeente graag wil dat de sportclubs elkaar en de gemeente ontmoeten in een wel heel leuke setting.