Sloop Mgr. Bekkershuis in Schijndel begonnen

maandag 01 april 2019 16:09
SCHIJNDEL - De sloop van de achtervleugel van het Mgr. Bekkershuis aan de Deken Baekersstraat in Schijndel is maandag begonnen. Peter Beijers, bestuurder van Laverhof en Harry van Rooijen, wethouder van de gemeente Meierijstad, haalden beiden vanuit een kraanmachine de zonwering van de muur. Dit gebeurde onder toeziend oog van Puur Bouwadvies, Moeskops’ Bouwbedrijf, alle betrokken installateurs, bewoners en medewerkers.
Peter Beijers: “Het heeft heel wat voeten in aarde gehad voordat het zover was. Zes jaar geleden was er het initiatief om samen met anderen de verbouwing van het Mgr. Bekkershuis op te pakken, drie jaar geleden hebben we besloten om dit zelf te doen. Als laatste hindernis waren daar de vleermuizen. De 40 appartementen zijn ondertussen 50 jaar oud en hiervoor komen 33 ruimere appartementen in de plaats. We zijn blij dat we hiermee de bewoners goede zorg kunnen bieden.”

De verwachte oplevering is zomer 2020. Harry van Rooijen zei onder meer: “We verkeren in de geweldige positie dat we op deze wijze mensen kunnen onderbrengen. Het is belangrijk dat we goede zorg kunnen bieden. We gunnen iedereen gezond ouder worden. Het is een geweldige stap van Laverhof om met de bouw van deze appartementen mooie voorzieningen te bieden.”