Zangers en zangeressen gezocht voor kerstconcerten

vrijdag 29 maart 2019 10:02
SCHIJNDEL – Het lijkt nog ver weg, maar toch zijn de voorbereidingen voor kerst in volle gang. Er wordt een speciaal projectkoor gevormd voor kerstconcerten. Deze gaan dit jaar plaatsvinden op zaterdagmiddag 21 december in de Jacobus de Meerdere-kerk in Den Dungen en op zondagmiddag 22 december in de Sint-Servatiuskerk in Schijndel.
Voor dit kerst-projectkoor worden zangers en zangeressen gezocht in alle stemgroepen. De deelnemers krijgen de partituren en muziekbestanden toegestuurd. Er komen vier kennismakingsbijeenkomsten (de eerste op donderdag 4 april) en negen repetities. Ook thuis dient er te worden geoefend.

Er zal medewerking verleend worden door blaaskwintet ‘Lima Musica’ (dat ook het koor gaat begeleiden) en door twee kinderkoren. Het geheel staat onder leiding van Margré van Gestel.

Het worden echte familieconcerten met kerstliederen uit de hele wereld. Een greep uit het repertoire: Away in a manger (Engeland), Chantons je vous en prie (Frankrijk) Stil, stil stil, (Oostenrijk), Bajuschki baju (Rusland, we zingen het in het Duits), Transeamus (Latijns kerstlied), The snow begins to fall (Amerika), The warmth of Christmas (Puerto Rico, in het Engels), Tollite Hostias (uit kerstoratorium van C. Saint Saёns).

Meer informatie is te vinden op de website www.zingendoemaarmee.nl . Inschrijven kan via mailadres: info@zingendoemaarmee.nl.