Schijndelaar Sven Blummel tekent contract bij Deense club Fremad Amager

maandag 12 augustus 2019 12:18

SCHIJNDEL - Vleugelaanvaller Sven Blummel (22) uit Schijndel heeft per direct FC Den Bosch verruild voor De Deense club Fremad Amager uit Kopenhagen. Hij heeft een contract getekend voor drie jaar. Fremad Amager komt uit op het tweede niveau in Denemarken.

Blummel heeft de afgelopen twee seizoenen gespeeld voor FC Den Bosch dat hem over heeft genomen van Jong PSV. Daarvoor heeft hij gespeeld bij de club waar hij ook begon, RKSV Schijndel, en in de jeugd van PSV. Sven Blummel had bij FC Den Bosch nog een contract tot 2021. Om die reden moet er een transfersom voor hem worden betaald. Over de hoogte van de transfersom zijn geen mededelingen gedaan.

“Dit was een kans die ik niet kon laten lopen”, vertelt Blummel op de clubsite van FC Den Bosch. “Het is aantrekkelijk op alle fronten. Sportief heeft Fremad Amager ambitie om naar de Superliga te promoveren. Ze hebben me een heel mooi aanbod gedaan. Bovendien heb ik veel zin in een buitenlands avontuur. Van andere Nederlanders in Denemarken weet ik dat alle voorwaarden uitstekend zijn. En dat heb ik tijdens de contractonderhandelingen van de afgelopen dagen hier zelf
ervaren.”

Op de foto Sven Blummel met links zijn zaakwaarnemer Fred van der Hoorn en rechts de trainer van Fremad Amager, Olof Mellberg. (foto:  FC Den Bosch)


Bekijk hieronder de video over Sven Blummel met zijn voetballende broers Brent en Bjorn in de eerste aflevering van RondOM Sport.