Samenwerking ’t Spectrum en De Blauwe Kei met theatervoorstellingen

woensdag 13 maart 2019 16:10
MEIERIJSTAD – Door een samenwerking tussen Theater De Blauwe Kei in Veghel en ’t Spectrum in Schijndel worden in het seizoen 2019-2020 zestien theatervoorstellingen gespeeld in de nieuwe podiumzaal van ’t Spectrum. Deze samenwerking moet leiden tot een aantrekkelijke en goed gespreide theaterprogrammering voor geheel Meierijstad.
’t Spectrum is bijzonder gelukkig met de samenwerking omdat daarmee het publiek in met name Schijndel een unieke gelegenheid krijgt om dichtbij huis te genieten van een mooie selectie professionele theatervoorstellingen. Deze theatervoorstellingen vormen voor ‘t Spectrum een prachtige combinatie met de voorstellingen door Schijndelse groepen en organisaties en de ruim twintig filmvoorstellingen van de succesvolle Filmclub Schijndel die 2019-2020 in t Spectrum te zien zullen zijn. Ook voor De Blauwe Kei vormt de samenwerking een unieke kans; het theater van en voor Meierijstad ziet hierin een mooie aanvulling op de programmering en het biedt de mogelijkheid om een (nieuw) theaterpubliek op te bouwen binnen Meierijstad. De Blauwe Kei kijkt ernaar uit om haar publiek kennis te laten maken met theatervoorstellingen in de fraaie, goed geoutilleerde spiksplinternieuwe podiumzaal in Schijndel.

Testvoorstellingen
De Blauwe Kei verzorgt de programmering, marketing en kaartverkoop voor de voorstellingen in ’t Spectrum. Daarnaast verzorgt het theater onder andere ook de ontvangst van artiesten en gasten en de technische ondersteuning tijdens voorstellingen. ’t Spectrum verzorgt de zaal- en horecafaciliteiten en participeert in de marketing rondom de voorstellingen. Nog voor de zomer willen de twee partijen een of meerdere ‘testvoorstellingen’ laten spelen, als kennismaking voor het Schijndelse publiek en om in het nieuwe seizoen goed voorbereid te kunnen starten.

Programma
Het theaterprogramma dat voor ’t Spectrum op maat is samengesteld voor seizoen 2019-2020 bevat cabaret-, muziek- en familievoorstellingen. Welke zestien voorstellingen er exact te zien zijn wordt op dinsdag 7 mei om 23.00 uur bekend gemaakt op www.blauwekei.nl. De voorstellingen in ‘t Spectrum zijn ook te vinden op www.spectrumSchijndel.nl Begin 2020 gaan de samenwerkingspartners in gesprek over een mogelijk vervolg van de samenwerking.