Rik Compagne vanaf 27 juni 2019 nieuwe wethouder Zorg, Wonen, Innovatie en Volksgezondheid

zondag 23 juni 2019 21:47
MEIERIJSTAD - Rik Compagne wordt op donderdag 27 juni 2019 namens de partij HIER aan de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe wethouder binnen de coalitie (CDA, HIER, VVD en PvdA). Hij krijgt de portefeuille Zorg, Wonen, Innovatie en Volksgezondheid. Politieke partij HIER is de rechtsopvolger van Team Meierijstad. (foto: ©HIER)

Team Meierijstad
Team Meierijstad was de grootste partij in de gemeenteraad van Meierijstad met 11 raadsleden en ontstond uit 6 afzonderlijke partijen uit de eerdere fusiegemeenten. Uiteindelijk bleek de onderlinge chemie en samenwerking onvoldoende om in gezamenlijkheid verder te gaan en is de partij op 12 maart uit elkaar gevallen.
Rik Compagne
De uit Sint-Oedenrode afkomstige 31 jarige bestuurder springt op een rijdende trein. Compagne heeft 10 jaar aan ambtelijke en bestuurlijke (waaronder ambtelijke ervaring als beleidsmedewerker sociaal domein in de regio laatstelijk in een coördinerende rol maar ook commissie en raadslid gemeente St-Oedenrode) ervaring.
“Met veel enthousiasme wil ik door te verbinden uitvoering geven aan de plannen en ambities hier in Meierijstad” aldus Compagne.

Compagne omschrijft zichzelf als een ‘mensenmens’ gericht op samenwerking en verbinding. Hij staat dan ook graag in contact met de samenleving en geeft daaraan gestalte door te starten met veel kennismakingsgesprekken. Uiteraard met de partners vanuit zijn portefeuille, maar een kennismakingsronde langs alle wijk- en dorpsraden staat ook op de rol. Hierbij wil hij ophalen wat er zoal in de wijken en kernen leeft door te luisteren en vragen stellen.
Uiteraard staan de Mijlpalen van Meierijstad als een huis, maar dit betekent volgens Compagne niet dat je nieuwe kansen uit de weg moet gaan. De portefeuille innovatie lijkt hem dan ook op het lijf geschreven. Maar ook woningbouwontwikkelingen of de inclusieve samenleving noemt hij als speerpunten. Dit alles is uiteraard een flinke opgave, maar dit doe je samen en de mens staat daarbij volgens Compagne altijd voorop.