Recreatiesector bundelt krachten in 'Gastvrij Meierijstad'

donderdag 25 april 2019 11:20
MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad wil zichzelf beter promoten als toeristische trekpleister. Daarom is het platform “Gastvrij Meierijstad” opgericht. De gemeente en meerdere partijen hebben daarin hun krachten gebundeld en samen gaan ze bekijken hoe ze Meierijstad beter op de kaart kunnen zetten als aantrekkelijke plek voor toeristen.
Het is niet de bedoeling dat het platform met flitsende reclamefilmpjes bussen vol toeristen naar Meierijstad gaat trekken. De bedoeling is voorlopig dat al die organisaties en bedrijven die in de recreatieve sector werkzaam zijn goed samenwerken. Ze beginnen met het organiseren van bijeenkomsten waarop ze elkaar beter leren kennen.

Wethouder Coby van der Pas: “Meierijstad wil de recreatiemogelijkheden versterken, zodat nog meer eigen inwoners en bezoekers ervan kunnen genieten. Het draagt bij aan leefbaarheid en een aantrekkelijk woon- en leefklimaat. De combinatie van stad en platteland én het omvangrijke grondgebied bieden grote kansen voor verdere groei. Een juiste insteek kan zorgen voor nog meer werkgelegenheid, bestedingen én recreatief beleven. Wij zijn dan ook blij met deze samenwerking die zeker bijdraagt aan toekomstige kansen voor toerisme en recreatie.”

De deelnemers aan het platform zijn de brancheorganisaties RECRON, Koninklijke Horeca Nederland en ZLTO en de Verenigde recreatieondernemers Meierijstad (VRM) deel aan het platform. Ook vertegenwoordigers van de recreatiegebieden (Vlagheide, Kienehoef, Noordkade) en partijen actief in de diverse kernen schuiven aan.

Omdat de aantrekkelijkheid van een gemeente voor toeristen ook afhangt van natuur, landschap, kunst, cultuur en sport, zullen in voorkomende gevallen ook organisaties uit die richtingen worden uitgenodigd mee te denken.