PvdA Meierijstad wil meepraten over overlast Eindhoven Airport

maandag 25 februari 2019 13:46
MEIERIJSTAD - De PvdA in Meierijstad wil dat de gemeente aanschuift bij het Beraad Vlieghinder Moet Minder. Die club strijdt tegen de overlast van Eindhoven Airport waar vooral de dorpen aan de westkant van Meierijstad mee te maken hebben. Het college van burgemeester en wethouders van Meierijstad vindt dat de gemeenteraad het initiatief moet nemen om aan tafel te komen bij het BVM2.
De PvdA heeft al eerder de verbazing uitgesproken dat de voormalige gemeente Sint-Oedenrode, die het dichtst bij het vliegveld ligt, niet aan tafel zat bij de BVM2. Uiteindelijk is op aandringen van coalitiepartner Team Meierijstad het Beraad Vlieghinder Moet Minder gevraagd haar verhaal te doen op een beeldvormende avond eerder dit jaar.

Veel kennis
Het was een zeer informatieve avond en er waren veel vragen vanuit de zaal. Het moet gezegd, BVM2 heeft veel kennis in huis, is realistisch in de aanpak en geeft ook aan waar praktische mogelijkheden liggen om de hinder te verminderen. In de ogen van de PvdA een prima organisatie om als overheid mee van doen te hebben. Mede dankzij de vasthoudendheid van BVM2 wordt momenteel, als een proefpilot, onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het verminderen van de vlieghinder. Bedoeld om de minister te adviseren over de ontwikkelingen vanaf 2020, aldus de PvdA Meierijstad.

Intussen is de gemeente Meierijstad nog steeds geen partij aan de onderhandelingstafel, maar wel indirect betrokken via het overleg met de omliggende gemeenten. Volgens de PvdA zou dat wel moeten maar het initiatief ligt volgens B&W bij de gemeenteraad.