Publiek maakt kennis met nieuwe Lidl in Sint-Oedenrode

donderdag 14 februari 2019 22:56

SINT-OEDENRODE – Omwonenden van de nieuwe Lidl-supermarkt aan de Boskantseweg in Sint-Oedenrode maakten dinsdagavond kennis met de winkel en het personeel. Speciaal voor hen was de winkel open. De Lidl wordt woensdagmorgen om 8.30 uur officieel geopend voor iedereen.

Het heeft even geduurd voordat het zover was. Een kleine twee jaar geleden waren er nog bezwaren uit de buurt tegen de supermarkt. Naar aanleiding daarvan werd het plan op verschillende punten aangepast.

De afstand tussen de supermarkt en de woningen aan de Grutto werd vergroot met vier meter. De winkel is ook kleiner geworden dan aanvankelijk de bedoeling was. De oppervlakte werd van 2500 vierkante meter teruggebracht tot 1900 vierkante meter. Het oorspronkelijke plan om op hetzelfde terrein nog eens 1500 vierkante meter te mogen bebouwen is geschrapt.

Omwonenden waren ook bang voor verkeersoverlast maar uit een onafhankelijk onderzoek bleek dat die niet hoeft te worden verwacht. Als er in de toekomst toch overlast ontstaat dan kunnen de weg

Meerkoet en de kruispunten Leunestraat-Geelgors en Geelgors-Meerkoet aangepast worden. Daar zijn al vaste afspraken over gemaakt met de Lidl.

LEES OOK: Eén minuut gratis winkelen bij nieuwe Lidl in Sint-Oedenrode