Politiek tevreden over jeugdbeleid

Lengte wachtlijsten niet bekend

zaterdag 26 januari 2019 17:17

Menno RoozendaalMEIERIJSTAD - Politici in Meierijstad zijn goed te spreken over het integraal preventief jeugdbeleid van wethouder Roozendaal Tijdens een commissievergadering werd het plan met complimenten overladen. Naast de vele positieve woorden waren er ook vragen. Verschillende partijen vroegen naar de omvang van de wachtlijsten. De wethouder moest daarop het antwoord schuldig blijven.

 

Menno Roozendaal

Team Meierijstad vroeg zich af hoe het kan dat jongvolwassenen die zorg nodig hebben in de praktijk tachtig maanden moeten wachten op een woning. Wethouder Roozendaal antwoorde dat hij daar niet over ging en dat de wethouder wonen daarop aangesproken moet worden.

Ondanks de uitgesproken tevredenheid vroeg raadslid De Zwart, PvdA, zich af of het ambtenarenapparaat wel klaar is voor de transitie die sinds 2015 is ingezet.  Ook gaf de Zwart aan zo nodig extra geld in te willen zetten.

Wouters van de SP vroeg aandacht voor de jonge mantelzorger en kondigde een motie aan als het stuk donderdag 31 januari nogmaals in de raad wordt besproken.