Omroep Meierij Radio zoekt technicus en presentator

woensdag 20 februari 2019 19:14
MEIERIJSTAD – De radiotak van Omroep Meierij zoekt een radiotechnicus en een presentator voor het programma OM Actueel. Wie daar belangstelling voor heeft kan een mail sturen naar info@omroepmeierij.nl Vanzelfsprekend zijn mannen en vrouwen welkom. Voor de goede orde: het gaat om vrijwilligerswerk.
Technicus
Voor het programma OM Actueel zijn wij op zoek naar een technicus. OM Actueel is het actualiteitenprogramma Omroep Meierij en wordt elke zondag tussen 11.00 uur en 12.00 uur live uitgezonden. De taken van de technicus zijn het bedienen van het mengpaneel, de interviews opnemen en opslaan op de computer en de herhaling hiervan inplannen.
Je wordt ingewerkt door mensen van de techniek die al jarenlang ervaring bij de omroep hebben.
Het zou fijn zijn als je kunt omgaan met een mengpaneel en een computer maar in de praktijk kun je ook al een hoop leren.
Omdat wij voor dit programma verschillende mensen voor de techniek hebben werken wij met een rooster en dat betekent dat je ongeveer eens in de 3 á 4 weken dienst hebt.
De studio van Omroep Meierij is gevestigd in ‘t Spectrum in Schijndel.

Presentator
Voor het programma OM Actueel zijn wij ook op zoek naar een presentator/interviewer.
De onderwerpen die zoal in deze uitzending aan de orde komen zijn divers, varierend van maatschappelijke onderwerpen, politieke kwstie tot carnaval, zolang ze zich maar binnen de grenzen van Meierijstad afspelen. Je wordt ook ingewerkt door mensen die dit programma al jarenlang maken en tijdens het programma is er ook een technicus aanwezig.
Het is de bedoeling dat als je eenmaal de uitzending zelfstandig gaat maken, je ook zelf onderwerpen aandraagt en produceert. Daarnaast zijn er redacteuren die met je meedenken.
Het programma heeft meestal drie of vier onderwerpen afgewisseld met muziek.
Er zijn meerder personen die dit programma presenteren dus er wordt via een rooster gewerkt waardoor je eens in de 4 weken uitzending hebt.