Naam Team Meierijstad verdwijnt; fractie gaat als twee partijen verder

dinsdag 19 maart 2019 07:23
MEIERIJSTAD - De gemeenteraadsfractie van Team Meierijstad heeft zich officieel opgesplitst in twee aparte fracties, die elk hun eigen weg gaan. Uiteindelijk zullen ze elk een nieuwe vereniging oprichten met elk een eigen naam. De naam Team Meierijstad zal verdwijnen.
Nadat vorige week de fractie uiteen viel in een groep van vijf en een groep van zes is die splitsing maandag officieel bekrachtigd. De groep van zes gaat voorlopig verder als Team Meierijstad, de groep van vijf richt een nieuwe vereniging op. Die laatste groep bestaat uit de voormalige fractie van DDP.
 
Tijdens de Algemene Leden Vergadering van Team Meierijstad is maandag gekozen voor een logische vervolgstap dat ook de vereniging zich splitst in twee verenigingen. Het bestuur heeft een scheidingsconvenant voorgesteld dat in grote meerderheid door de leden is aangenomen.

De vereniging Team Meierijstad blijft bij de grootste fractie. De kleinste fractie richt een nieuwe vereniging met een nieuwe naam op. De vereniging Team Meierijstad zal binnen drie maanden haar naam aanpassen en een nieuw logo kiezen waardoor geen van beide verenigingen nog “Team Meierijstad” zal heten.

De splitsing leidde vorige week tot de val van wethouder Eus Witlox, de grondlegger van Team Meierijstad. Wethouder Eric van den Boogaard blijft aan. Team Meierijstad was een samenvoeging van een aantal partijen uit de voormalige gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Uiteindelijk bleken de verschillen zo groot dat er geen chemie ontstond.
 
Komende week worden er onder leiding van het CDA, samen met de andere coalitiepartijen, gesprekken gevoerd met de gespleten fracties over hoe het nu verder moet in de raad en hoe de opengevallen plek door het vertrek van wethouder Eus Witlox moet worden ingevuld.
 
Alle elf raadsleden hebben toegezegd dat zij steun blijven geven aan wethouder Eric van den Boogaard en aan de coalitie met CDA, VVD en PvdA. Ondanks de splitsing is er vertrouwen in de toekomst. Het bestuur is het van mening dat het altijd beter is met twee middelgrote partijen in de gemeenteraad te zitten dan met zes kleine partijen.