Muziektalent uit Meierijstad op Paaspop in gesprek met muziekprofessionals

woensdag 27 maart 2019 10:47
SCHIJNDEL - Tijdens de vorige editie organiseerden Paaspop en CHV Academy een meet and greet met muziekprofessionals en een rondleiding achter de schermen van het festival voor muziektalent uit Meierijstad. Deze eerste samenwerking smaakte naar meer en beide partijen hebben besloten tijdens de komende editie twee mooie ontmoetingen te organiseren.
Paaspop
Paaspop in Schijndel is al jaren een fantastische opening van het landelijke festivalseizoen met inmiddels meer dan 80.000 bezoekers verspreid over drie festivaldagen. Naast de muziek-, theater- en kunstoptredens wordt er een indrukwekkend randprogramma georganiseerd: Paaspop Innovates. Tijdens dit programma zijn er bijeenkomsten voor het bedrijfsleven, het onderwijs, de overheid en jonge talenten. Onderdelen van dit programma zijn onder andere de Paaspop Academy en de Paaspop  Skyclub.  Vanuit Paaspop Innovates wordt er ook samengewerkt met CHV Academy. 

CHV Academy, Circle of Talent 
De CHV Academy is een coöperatie van onderwijs, bedrijfsleven, gemeente Meierijstad en kunstonderwijs. Binnen de Circle of Talent kunnen kinderen en jongeren zich door middel van kunstonderwijs gegeven door een kunstprofessional ontwikkelen van de Breedtekunst (primair en voortgezet onderwijs), via talentklassen in de vrije tijd, naar een (kunst)vakopleiding. Inmiddels wordt er in Meierijstad op alle 34 basisscholen in de groepen 4 t/m 7 elke week een kunstles gegeven door een kunstprofessional. Daarnaast lopen er pilots op de drie scholen voor voortgezet onderwijs, zijn er talentklassen in de vrije tijd opgestart en zijn de eerste verbindingen met de vakopleidingen gelegd.

Samenwerken aan Talentontwikkeling: Circle of Talent
Tijdens de vorige editie van Paaspop kregen bijna 80 muziektalenten een meet and greet met professionals uit de muzieksector (muzikanten, boekers etc.) en een rondleiding achter de schermen. Voor de komende editie van Paaspop staan er mooie nieuwe plannen klaar. Opnieuw kan muziektalent uit Meierijstad in gesprek met muziekprofessionals. Ook wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor de huidige en potentiële nieuwe partners van CHV Academy. Beide activiteiten zullen deels in elkaar overlopen. Met deze samenwerking bouwen de partners aan de Circle of Talent en willen beide partijen bereiken dat muziektalent in Meierijstad zich kan ontwikkelen, kennis en inspiratie op kan doen en een netwerk op kan bouwen.