Veghel en Schijndel houden allebei hun politiebureau

woensdag 20 februari 2019 19:02
MEIERIJSTAD – Veghel en Schijndel houden allebei hun politiebureau. De Nationale Politie was van plan die te sluiten en de gebouwen te verkopen. Dat was niet acceptabel voor het gemeentebestuur van Meierijstad.
Het gebouw in Veghel waarin de politie nu gevestigd is (samen met de Brandweer) wordt door de gemeente aangekocht voor 850.000 en vervolgens wordt dat voor een deel verhuurd aan de Nationale Politie, met een looptijd van 10 jaar. Vervolgens worden er andere huurders bij gezocht om het pand, dat verbouwd moet worden, exploitabel te maken. Die verbouwing gaat € 1.300.000 kosten
.

Het pand in Schijndel blijft vooralsnog eigendom van de Nationale Politie. Of zij in dat pand blijven, of in een deel er van of een ander pand betrekken is nog niet bekend.
Uit de onderhandelingen is in ieder geval naar voren gekomen dat de gemeente Meierijstad twee grote steunpunten blijft behouden, waarbij de wijkteams van Schijndel en Sint-Oedenrode het steunpunt in Schijndel als thuisbasis blijven houden, en de wijkteams van Veghel in het pand van Veghel hun weg blijven vinden.