Meierijstad onderzoekt woonwensen inwoners

donderdag 07 februari 2019 19:12

MEIERIJSTAD - Deze week ontvangen 12.000 huishoudens en 3.000 thuiswonende jongeren een brief van de gemeente Meierijstad met daarin een link naar een woonwensenonderzoek. De gemeente onderzoekt op deze wijze samen met de corporaties de woonwensen van haar inwoners. Zijn inwoners tevreden over hun huidige woning? Of denken ze er misschien over om te verhuizen? Waar en hoe zouden ze dan willen wonen?

De gemeente gebruikt dit onderzoek om te bepalen of het woonbeleid moet worden aangepast.

Onderzoeksbureau Companen uit Arnhem voert dit onderzoek voor de gemeente uit. Voor het gemeentebestuur is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen die een uitnodiging ontvangen, aan het onderzoek meedoen. De uitkomsten van het onderzoek staan later dit jaar op de website van de gemeente. Inwoners die geen uitnodiging ontvangen van de gemeente kunnen toch deelnemen. Via www.companen.nl/onderzoek/no-brabantopen is vanaf 8 februari 2019 de vragenlijst te openen en in te vullen.

Woonvisie

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt bij de Woonvisie die hierna wordt opgemaakt. Ook de resultaten mee van de onlangs gehouden ronde langs de dorpskernen naar de specifieke woonbehoefte in die kernen wordt hierin meegenomen.