Meierijstad moet uitbreiding Van Kaathoven bij natuurgebied goed onderbouwen

dinsdag 05 maart 2019 19:12
SINT-OEDENRODE – De landelijke commissie milieueffectrapportage vindt een uitbreiding van afvalverwerkingsbedrijf Van Kaathoven aan de Liempdseweg in Sint-Oedenrode niet zonder meer voor de hand liggen. De gemeente Meierijstad moet heel goed onderbouwen waarom die uitbreiding per se daar moet en niet op een andere plek kan.
De gemeente Meierijstad wil uitbreiding toe staan als het bedrijf ingepast kan worden in het landschap en er zelfs positieve effecten op de natuur ontstaan. De commissie vindt dat de milieugevolgen goed moet worden onderzocht.

De uitbreidingslocatie ligt nabij gebieden met belangrijke landschappelijke en natuurlijke waarden, zoals het Groene Woud, De Scheeken en het Dommeldal. Ook liggen er woningen dichtbij het bedrijf.

De Commissie adviseert daarom in het rapport de locatiekeuze van deze bedrijfsuitbreiding goed te onderbouwen, bijvoorbeeld door de vraag te beantwoorden of er andere geschikte locaties in de regio zijn of niet. Ook moet duidelijk zijn dat het bedrijf inpasbaar is in de omgeving. Het rapport moet verder laten zien in hoeverre positieve effecten op landschap en natuur bereikt worden.