Meierijstad kiest voor kunst als relatiegeschenk

woensdag 23 januari 2019 20:27

MEIERIJSTAD - Annie Veldkamp en Matilde Boelhouwer, kunstenaressen uit respectievelijk Veghel en Sint-Oedenrode, presenteerden woensdag hun eerste exemplaren van relatiegeschenken die voortaan worden verstrekt door de gemeente. Wethouder Menno Roozendaal nam ze woensdag in ontvangst.

In 2018 heeft de gemeenteraad besloten dat er twee verschillende relatiegeschenken moesten komen. In samenwerking met de Fabriekswinkel aan de Noordkade in Veghel werden twee kunstenaressen uit Meierijstad geselecteerd om deze relatiegeschenken te ontwerpen.

Menno Roozendaal en Annie Veldkamp

De doelstellingen van de Fabriekswinkel zijn het in aanraking brengen van het publiek met kunst, de verkoop van kunstproducten en kunstboeken en een podium zijn voor kunstenaars.

Menno Roozendaal en Matilde Boelhouwer

Schommelend meisje
Matilde Boelhouwer maakte een porseleinen tegel waarin een takje of blaadje wordt afgedrukt en waaraan, na minstens drie keer de oven in te zijn geweest,  vervolgens met rosé goud een tekening werd toegevoegd van een schommelend meisje. Elk volgende tegeltje zal uniek zijn: steeds wordt er een ander blad of takje afgedrukt. De tegeltjes zijn ongeveer 8 x 8 cm groot.

Kunstwerk van Boelhouwer

Het werk van Annie Veldkamp is geheel anders, zij gebruikt vilt voor het maken van nog-figuratieve kunstwerken. Op een plateau van ongeveer 40x 60 cm ontstaat een prachtig lijnenspel van zachte kleuren, dat uitnodigt om het aan te raken. Ook elk werk van Annie Veldkamp is uniek, ze maakt nooit twee keer exact hetzelfde.

Eerder heeft Annie de raadkamer van de gemeente in Sint-Oedenrode versiert met een aantal van haar werken, die er mede voor zorgen dat de akoestiek van deze zaal een stuk beter is geworden.

Kunstwerk van Veldkamp