Leerlingen Bernrode met musical FAME in De Blauwe Kei

zaterdag 25 mei 2019 16:24
VEGHEL – Het is niet alleen maar een professionele cast die bij Theater De Blauwe Kei op de planken staat. Ook amateur gezelschappen krijgen in Veghel een professioneel podium. Zo zijn de leerlingen van gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther al weken druk bezig met de laatste voorbereidingen voor hun nieuwste productie FAME. Zij voeren deze musical op zaterdag 1 en zondag 2 juni op in De Blauwe Kei. De musical Fame gaat over studenten van de New York School of the Performing Arts, die proberen hun dromen waar te maken, hun talenten te ontwikkelen en deze aan de hele wereld te laten zien. Eigenlijk gaat het dus een beetje over deze leerlingen zelf.
Het is sinds 2008 een jaarlijkse traditie op gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther, een grote musical opvoeren die helemaal door leerlingen zelf is geproduceerd. De audities voor de musical beginnen ieder jaar meteen nadat de vorige musical is opgevoerd. Bij de productie van dit jaar zijn 56 leerlingen betrokken uit alle jaarlagen. Veertig in de cast en 16 in de crew. Er zijn acteergroepen, zanggroepen, dansensembles en een band. Die repeteren iedere week één of twee keer apart en in wisselende samenstellingen. Een vaste repetitiedag is de zondagavond. Docent klassieke talen Mari van de Ven zorgt dat de jongelui het schoolgebouw kunnen gebruiken. In ruil daarvoor krijgt de docent een kleine gastrol. Ook dat is inmiddels een traditie.

Opbrengst voor Spierfonds
Op zaterdag 1 juni om 20.15 uur en op zondag 2 juni om 14.30 uur is de musical Fame te zien in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Kaarten kosten € 12,50 (inclusief drankje) en zijn te koop op www.blauwekei.nl. De opbrengst gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds.