Leen een levend boek

woensdag 20 maart 2019 17:06
VEGHEL – Nieuwsgierig zijn we allemaal, dat zit in onze natuur. Hoe voelt het om in een rolstoel te zitten? Wat als je verslaafd bent? Of als vrouw op vrouwen valt? Het zijn vragen die we meestal voor ons houden. Op 6 april kunnen deze vragen in de Mensenbieb van de bibliotheek in Veghel gesteld worden aan levende boeken.
Net als in een gewone bibliotheek, waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Mensenbieb bezoekers de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. De ‘levende boeken’ uit de Mensenbieb zijn mensen die niet iedereen elke dag spreekt. Denk bijvoorbeeld aan een transgender, een kloosterling, een verslaafde of vluchteling. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en begrip in onze samenleving. De levende boeken kunnen voor een gesprek in de bibliotheek worden geleend bij de uitleenbalie.

Op zaterdag 6 april tussen 13.00 uur en 15.15 uur vindt de Mensenbieb plaats in Bibliotheek Veghel. Iedereen is welkom om een levend boek te lenen. Een boek en een tijdstip reserveren is niet verplicht, maar kan via www.mensenbieb.nl/reserveren.