Koninklijke onderscheiding voor Harrie van den Biggelaar

vrijdag 10 mei 2019 23:44
KELDONK - Burgemeester Van Rooij heeft vrijdagavond Harrie van den Biggelaar onderscheiden als Lid in Orde van Oranje-Nassau. Deze heeft hij ontvangen voor zijn vrijwilligerswerk voor de Keldonkse gemeenschap.

Naast de uitreiking van het fotoalbum over de Korenmolen De Hoop in Keldonk, heeft Van den Biggelaar deze onderscheiding mogen ontvangen.

KELDONK - Burgemeester Van Rooij heeft vrijdagavond Harrie van den Biggelaar onderscheiden als Lid in Orde van Oranje-Nassau. Deze heeft hij ontvangen voor zijn vrijwilligerswerk voor de Keldonkse gemeenschap. Naast de uitreiking van het fotoalbum over de Korenmolen De Hoop in Keldonk, heeft Van den Biggelaar deze onderscheiding mogen ontvangen.

Vrijwilligerswerk
Van den Biggelaar doet al meer dan twee decennia lang vrijwilligerswerk voor de Keldonkse gemeenschap. Zo is hij al vanaf 1997 betrokken bij de Toerclub Keldonk als Materiaalman, Heeft hij vanaf 2011 een groot aandeel gehad in de restauratie van Korenmolen De Hoop en heeft hij een nieuw rustaltaar gebouwd welk nu het statige eindpunt vormt van het rustieke processiepad naast de kerk in Keldonk

Blij verrast
Na het ontvangen van deze Koninklijke onderscheiding, heeft Van den Biggelaar verrast gereageerd. “Ik had het niet zien aankomen. Ik ben niet iemand die streeft om een onderscheiding te behalen. Ik werk een project af en daar laat ik het meestal bij. Ik laat het eigenlijk gewoon over me heen komen.”

Van den Biggelaar was niet de eerste vrijwilliger van Korenmolen De Hoop die onderscheiden is. Jan van Wanrooij en Jan van den Vossenberg werden eerder al onderscheiden.