Judoka Dewy Lo-A-Njoe sporter van het jaar 2018 (video)

maandag 29 april 2019 21:30
MEIERIJSTAD – Judoka Dewy Lo-A-Njoe is sporter van 2018 in de gemeente Meierijstad geworden. De Rooise kreeg de belangrijke sportaward maandag uit handen van sportwethouder Coby van der Pas.
Jeroen Hoppener ging met twee awards aan de haal, de publieksprijs en die van vrijwilliger van het jaar. Hoppener is lid van de Reddingsbrigade in Veghel.

De award voor de sportploeg met een beperking was voor het G-team van basketballvereniging Attacus uit Veghel. De award voor sporter met een beperking ging naar rolstoelbiljartster Rachel Venrooij uit Schijndel.

Het eerste team van voetbalvereniging Rhode uit Sint Oedenrode won de award voor beste sportploeg.

Dewy Lo-A-Njoe won nationaal en internationaal al een flink aantal prijzen. Op het Nederlands Kampioenschap judo dames onder de 18 jaar werd ze al eerste. Dewy behaalde een derde plaats op het Nederlands Kampioenschap judo dames senioren. Ze werd ook derde op het Europees Kampioenschap judo dames onder 18 jaar, tweede op het Europees Kampioenschap Judo Teams onder 18 jaar, eerste bij de Europa Cup Judo in Berlijn en derde bij de Europa Cup Judo in Roemenië in 2018

De winnaar van de publieksprijs, Jeroen Hoppener, is al 35 jaar actief voor de Reddingsbrigade in Veghel. Hij trekt er de kar als bestuurder en instructeur. Omdat veiligheid voor hem boven alles gaat is hij ook lid van de EHBO en betrokken bij het Rode Kruis.

Rachel Venrooij heeft de award te danken aan het feit dat ze op het NK libre al twee keer derde is gewonden.

Het team van Rhode is bezig met een opmars in de voetbalwereld. De Rooienaren spelen nu in de eerste klasse en dat de hoogste notering in het honderdjarig bestaan.

De awards werden maandagavond uitgereikt in cultureel centrum ’t Spectrum in Schijndel. Daar gonsde het de hele dag van sportieve activiteiten, want ’s middag was er de uitreiking van de jeugdsportawards. Buiten had de organiserende Sportraad Meierijstad alles uit de kast gehaald om iedereen kennis te laten maken met minder bekende sporten zoals schermen, onderwatersport en rolstoeltennis.