Internationaal gezelschap komt in Veghel praten over toekomst van voedsel

dinsdag 10 september 2019 12:48
MEIERIJSTAD – Enkele honderden deskundigen uit de hele wereld zullen in oktober in Veghel nadenken over de toekomst van ons voedsel. De gemeente Meierijstad geeft 20.000 euro uit aan dit project.

Het maakt deel uit van het zogenoemde Creativity World Forum (CWF2019), dat wordt georganiseerd door onder meer de provincie Noord-Brabant. Het is een internationaal evenement rond creativiteit en innovatie en wordt gekoppeld aan de Dutch Design Week in Eindhoven.

Op 22 oktober bieden ook omliggende gemeenten een programma aan. Naast Meierijstad zijn dat onder meer Helmond, Tilburg en Breda. In Meierijstad is het thema Food. Naar verwachting komen ruim tweehonderd internationale bezoekers naar de Noordkade in Veghel om zich te buigen over de uitdagingen en kansen van de voedselvoorziening voor morgen.

Deelnemers aan het evenement zijn naast overheden onder meer de lokale non-profit organisaties en instellingen, ondernemers, kunstenaars, jongeren en kennisinstellingen.

In ruil voor de inzet en (financiële) ondersteuning lift de gemeente Meierijstad mee in de reclameuitingen van CWF2019 en worden gratis toegangskaarten ter beschikking gesteld.

Foto: de Noordkade wordt het decor van een bijeenkomst over het voedsel van de toekomst