Het moet nog zomer worden, maar opgeven voor het kerst-projectkoor kan nu al

zondag 12 mei 2019 17:11
SCHIJNDEL - Het lijkt nog heel ver weg maar toch zijn de voorbereidingen voor Kerst in volle gang. Wie belangstelling heeft mee te doen met het Kerstzang-projectkoor, kan zich nu al opgeven. Er hebben zich al 45 zangers gemeld maar organisatie is nog op zoek naar tenoren en bassen.

Het kerstzang-project bestaat uit drie kennismakingsmomenten, negen repetitiemomenten en twee kerstconcerten. De repetities zijn afwisselend op donderdag- en/of maandagavond om zoveel mogelijk zangers de gelegenheid te bieden om mee te zingen.

De kerstconcerten vinden plaats op zaterdagmiddag 21 december 2019 in de kerk Jacobus de Meerdere in Den Dungen (15.00 uur) en op zondagmiddag 22 december 2019 in de Sint-Servatiuskerk in Schijndel (15.00 uur).

Blaaskwintet ‘Lima Musica’ gaat het koor gaat begeleiden en er zijn ook twee kinderkoren. Het geheel staat onder leiding van Margré van Gestel.

Het worden echte familieconcerten met kerstliederen uit de hele wereld. Een greep uit het repertoire: Away in a manger (Engeland) , Chantons je vous en prie (Frankrijk) Stil, stil stil, (Oostenrijk), Bajuschki baju (Rusland, we zingen het in het Duits) , Transeamus (Latijns kerstlied), The snow begins to fall (Amerika), The warmth of Christmas (Puerto Rico, in het Engels), Tollite Hostias (uit kerstoratorium van C. Saint Saёns).

Alle deelnemers krijgen de partituren, muziekbestanden per stem en de teksten toegestuurd na inschrijving. Het is dus wel de bedoeling dat er thuis ook geoefend wordt.

Kennis makenkan op  maandag 20 mei 2019  om 20.00 uur bij de Paters Oblaten Fr van Sales aan de Gemondseweg 41 in  Schijndel.

Voor meer informatie: www.zingendoemaarmee.nl