Hart voor Schijndel wordt Hart om verbondenheid met heel Meierijstad te onderstrepen

zondag 14 april 2019 23:29
MEIERIJSTAD - De fractie van Hart voor Schijndel in de gemeenteraad gaat verder als Hart. Nadat de naam Team Meierijstad verdween nadat die fractie in tweeën brak verdwijnt ook Hart voor Schijndel. De leden hebben er mee ingestemd dat alleen het woord Hart genoeg is.

De partij kiest voor Hart om zo aan te tonen dat zij er niet alleen maar voor Schijndel is maar voor heel Meierijstad. Voorzitter Dick Mandemaker: “De naamsverandering volgt uit het feit dat de partij heeft laten zien op te komen voor de belangen van alle kernen in Meierijstad”.

Morele plicht
Overigens blijft Hart haar afkomst trouw. Mandemaker: “We blijven met nadruk opkomen voor de belangen van Schijndel en Wijbosch, aangezien die dorpen nauwelijks profijt hebben van de fusie. Integendeel.”

Fractievoorzitter Laurens van Voorst zegt dat de naamsverandering ook in het belang van de partij zelf is: “De ervaring van andere partijen die voor één of enkele kernen opkomen, leert dat ze op de lange termijn aanhang verliezen. Daar komt bij dat elke fractie de morele plicht heeft om zich in te zetten voor alle inwoners, in welke kern ze ook wonen. Ook dit zijn redenen om onze naam te wijzigen.”

De website van Hart is voortaan te vinden op https://www.hart.ms. De extensie .ms verwijst formeel naar het Caribisch eiland Montserrat, maar in dit geval naar Meierijstad.

De naamswijziging gaat 15 april in.