Grote caravan- en drankcontrole na Paaspop: meer dan veertig mensen in de fout

maandag 22 april 2019 16:20

Foto: 112nieuwsonline.nl

 

SCHIJNDEL/VEGHEL - De politie heeft samen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer  een grote caravancontrole gehouden na Paaspop in Schijndel dit weekend.

In het kader van de veiligheid van de sleurhutten(zoals ze in de volksmond genoemd worden) werden de caravans van de weg gehaald en bij industrieterrein De Amert in Veghel aan een controle onderworpen.

De bestuurders werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol, of zij de juiste papieren hadden om met een caravan te mogen rijden, en of ze een rijbewijs hadden.

De caravans werden aan een technische controle onderworpen, zo werd onder meer het onderstel grondig geïnspecteerd, er werd gekeken of de banden nog in orde waren en of de losbreek-reminrichting van de caravan juist aan de auto was bevestigd.

Er werden ruim 60 combinaties gecontroleerd. 36 keer werd er een proces verbaal opgemaakt omdat er een technisch gebrek werd gevonden: banden waren niet in orde, de losbreekrem deugde niet of er was geen hulpkoppeling.
 
Eén bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij 181 kilometer per uur reed waar maar 80 mag. Zes bestuurders werden betrapt met te veel alcohol op.