Gemeente neemt tijd om na te denken over nieuw zwembad voor Veghel

dinsdag 12 maart 2019 13:29
VEGHEL – De gemeente Meierijstad gaat het contract voor Sportcentrum De Beemd en het buitenzwembad Prins Willem-Alexander in Veghel met twee jaar verlengen. De accommodaties worden beheerd door LACO Nederland BV.

Dankzij die verlening kunnen de gebruikers van de Beemd de komende tijd gebruik blijven maken van hun zwembad. Dat geeft de gemeente Meierijstad meer tijd om te besluiten over de mogelijke bouw van een nieuw overdekt zwembad in Veghel. Het huidige zwembad dateert van 1975 en is aan vervanging toe. Op dit moment wordt een haalbaarheidsonderzoek afgerond naar de zwemvoorzieningen in Meierijstad.

Het streven is om voor alle drie de grote kernen een zwembad te behouden. Die zijn nodig om te voorzien in de behoefte aan voldoende zwemwater voor gebruikers in Meierijstad, waaronder de zwem- en duikverenigingen.

Wethouder Coby van der Pas: “Ons doel is dat iedereen die wil sporten ook kan sporten, dichtbij huis. Ook in Veghel willen we, net als in de andere grote kernen, dat mensen dichtbij kunnen zwemmen. Dit sluit perfect aan op onze ambitie om een breed aanbod in sport te bieden en het voor iedereen toegankelijk te maken”.