Franz Schubert in 25e editie Luistercafé

dinsdag 23 april 2019 12:14
VEGHEL – Een novum tijdens het 25e Luistercafé op vrijdag 3 mei in Veghel. Het is namelijk de eerste keer dat het bij het Luistercafé draait om klassieke muziek. De Oostenrijkse componist Franz Schubert staat die avond in het middelpunt van de belangstelling. Het Luistercafé vindt plaats in De Apotheek op de Noordkade. Speciaal voor deze avond is een gelegenheidsband samengesteld die liederen speelt van Schubert met het gebruik van piano, gitaar, accordeon en mandoline. Hierdoor klinkt zijn werk verrassend eigentijds.
Franz Schubert (1797-1828) wordt ook wel ‘de meest poëtische componist ooit’ genoemd. Hij is een icoon van de klassieke muziek uit de vroege negentiende eeuw, de tijd van de vroege Romantiek. In zijn muziek stonden melodie en harmonie centraal, twee belangrijke kenmerken van de muziek uit de tijd van de Romantiek. In totaal componeerde Schubert 638 werken.

Het Luistercafé Noordkade is - al 25 edities lang - een samenwerking tussen de Bibliotheek Meierijstad en Cultuur Haven Veghel. De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis. Het volgende Luistercafé is op vrijdag 7 juni. Centraal staat dan flamenco-muziek.