Festival voor mantelzorgers in Meierijstad

maandag 15 april 2019 13:07

MEIERIJSTAD – In Meierijstad wordt op 11 mei en 31 augustus een workshopfestival voor mantel mantelzorgers gehouden. Mantelzorgers kunnen zich kosteloos opgeven voor 1 workshop per jaar naar keuze, zoals een workshop beeldhouwen, koken, schilderen of dans.

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de ondersteuning en waardering van mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen langdurig, intensief en onbetaald voor iemand uit hun omgeving met een ziekte, psychische aandoening of handicap. Denk bijvoorbeeld aan een partner of kind die chronisch ziek is, een broer of zus die verstandelijk of lichamelijk beperkt is, of een vader, een goede buur of kennis die hulpbehoevend is.

Mede dankzij deze zorg kunnen zij langer thuis blijven wonen. Dat waarderen we zeer. Daarom biedt de gemeente Meierijstad in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg gemeente Meierijstad van Welzijn De Meierij en ONS welzijn deze mantelzorgers een “Blijk van Waardering” aan.

Naast de jaarlijkse verwenmiddag in november en het mantelzorgcompliment in de vorm van cadeaubonnen bieden wij onze mantelzorgers graag nog iets extra’s aan. Omdat zij dat verdienen! Op zaterdag 11 mei 2019 en zaterdag 31 augustus 2019, organiseren gemeente Meierijstad in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg gemeente Meierijstad van Welzijn De Meierij en ONS welzijn een Workshopfestival voor mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen zich kosteloos opgeven voor 1 workshop per jaar naar keuze, zoals een workshop beeldhouwen, koken, schilderen of dans.

Alle informatie kun je vinden op de site: https://www.meierijstad.nl/home/ondersteuning-mantelzorg_42293/