Eindexamens: hoge scores op Elde Schijndel en Fioretti Veghel

woensdag 12 juni 2019 18:06
MEIERIJSTAD – Op alle afdelingen van het Elde College in Schijndel is meer dan negentig procent van de leerlingen geslaagd voor het eindexamen. Topscorer is de afdeling tweetalig vwo waar alle leerlingen geslaagd zijn.

Maar liefst 97% van de eindexamenkandidaten van het Fioretti College in Veghel hebben vandaag al te horen gekregen dat zij geslaagd zijn, na het eerste tijdvak.

Voor sommigen was een pittige eindsprint nodig, maar met succes: de eindexamenkandidaten van het Elde College hebben het goed gedaan.

Na een vrolijk en zonovergoten Galabal kunnen vrijwel alle examenkandidaten van het Elde College nogmaals feest vieren.

Onder al die geslaagde kandidaten ook enkelen met geweldige eindcijfers: Cum Laude of zelfs Summa Cum Laude. Koen van den Berk uit tweetalig vwo 6 behaalde de beste resultaten: één 10, zeven keer een 9 en één keer een 8. Dat combineerde hij met een hoofdrol in de schoolmusical, lidmaatschap van de debatclub en de leerlingenraad en daarnaast is hij gitarist-zanger in diverse bandjes.

Ook op het Fioretti College kon bij de meeste leerlingen de vlag uit. Maar liefst 97% van de eindexamenkandidaten van het Fioretti College in Veghel hebben vandaag al te horen gekregen dat zij geslaagd zijn, na het eerste tijdvak.

Dat zijn 301 van de 311 examenkandidaten basisberoeps, kaderberoeps en mavo. Dit gaat na het tweede tijdvak nog stijgen met 1 of 2 procent.

Van de 136 mavo-leerlingen zijn er 97 geslaagd met 7 vakken en allemaal met wiskunde in hun pakket. Het Fioretti College legt de lat hoog bij de mavo-leerlingen en zij laten zien dat ze het ook kunnen. Sommige leerlingen zijn zelfs geslaagd voor 8 vakken of hebben scheikunde op havo 3-niveau gedaan. Met extra inspanning van het Team Ondersteuning Fioretti (TOF) hebben ook onze koersklasleerlingen hun diploma behaald. De laatste zes jaren is geen enkele kandidaat vooraf teruggetrokken hebben. Iedere leerling gaat dus op examen.


Met deze score komt het Fioretti voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs opnieuw ruim boven de landelijke norm uit.

Ook de afdeling praktijkonderwijs boekte weer mooie resultaten. Op het Praktijkonderwijs gaan 40 vijfde- en zesdejaars leerlingen de school verlaten. Voor ongeveer de helft van de leerlingen hebben de PrO-docenten passend werk gevonden. De andere helft van de PrO-leerlingen gaat verder op het MBO. Twaalf van deze schoolverlaters hebben dit jaar hun MBO Entree-diploma behaald op het Fioretti College. Daarnaast hebben 17 leerlingen uit het vijfde jaar gekozen om ook een zesde jaar te doen op de school.