Eerste woonwijk in Nederland voor arbeidsmigranten komt in Veghel

woensdag 12 juni 2019 13:10
VEGHEL - De eerste kleine woonwijk voor arbeidsmigranten in Nederland komt in Veghel. Op het oude evenemententerrein de Knokert (bekend van onder meer festival Vudel) komen honderd kleine huizen waar zo'n vijfhonderd arbeidsmigranten kunnen wonen.

Het terrein ligt vlak bij bedrijventerrein de Amert waar grote bedrijven gevestigd zijn waar veel arbeidsmigranten werken, waaronder de distributiecentra van Jumbo en Sligro.

Een aantal weken geleden kondigde de gemeente Meierijstad al aan dat er mogelijkheden zouden komen voor de bouw van woonruimte voor arbeidsmigranten (voornamelijk uit het voormalig Oostblok) die tijdelijke onderdak moeten hebben. De gemeente wil op die manier voorkomen dat die arbeiders ten prooi vallen aan louche verhuurders. Toen al zei de gemeente in gesprek te zijn met grote bedrijven die daar een rol in willen spelen.

De kleine woonwijk waar arbeidsmigranten tijdelijk kunnen wonen is iets anders dan de zogenoemde polenhotels. In Veghel gaat het om aparte woonruimte waar zo'n vijf mensen samen in wonen. Zo ontstaat er op het voormalige evenemententerrein ruimte voor vijfhonderd mensen.