Eerde krijgt watertappunt op Antoniusplein

dinsdag 09 april 2019 11:57
EERDE – Eerde krijgt ook een watertappunt. Op verschillende plaatsen in de gemeente staan al van dergelijke tappunten waar mensen gemakkelijk hun dorst kunnen lessen met water in plaats van frisdrank.
Op vrijdag 12 april openen wethouder Coby van der Pas, Eric Rath van de Rotary Veghel en Renate Rijken van Brabant Water een watertappunt op het Antoniusplein in Eerde. Dat doen zij samen met leerlingen van basisschool Petrus en Paulus.

Iedere kern een watertappunt
Stichting Meierijstad Gezond Sportief, Rotary Veghel en gemeente Meierijstad hebben gezamenlijk gekozen om in het kader van gezondheid te investeren in Jongeren op Gezond Gewicht. Dat doen zij door in iedere kern van Meierijstad een zichtbaar, toegankelijk en aantrekkelijk watertappunt te plaatsen. Veel van de tappunten komen in de buurt van scholen, speel- en sportplekken te staan, zodat jongeren hun dorst makkelijk kunnen lessen met kraanwater in plaats van met frisdrank.

De gemeente Meierijstad kent in totaliteit 13 kernen, waarbij al 5 kernen voorzien zijn van een watertappunt. De komende tijd worden er in de overige 8 kernen nog watertappunten geplaatst