DOB Band houdt wel van een feestje

dinsdag 08 oktober 2019 16:42
VEGHEL- Op de zondagmiddag is er altijd live muziek in De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel. Komende zondag 13 oktober speelt daar vanaf 15.00 uur De DOB Band. Dit orkest brengt vooral muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Stones, Blues Brothers, Joe Cocker en Swinging Soul Machine behoren onder andere. tot het repertoire. Niet klakkeloos nagespeeld maar overgoten met een DOB Band eigen sausje en altijd met heel veel plezier. De toegang tot het optreden is gratis, een vrije gift is welkom.
De DOB Band is ontstaan uit een café-voetbal vereniging. Op 1 oktober 1968 werd in Uden door bezoekers van café "Pas Buiten", beter bekend onder de naam van de toenmalige eigenaar Dirk van Zutven, de voetbalclub DOB opgericht. DOB stond voor Dirk's Oranjeboom Boys. In mei 1982 werd door enige personen binnen het elftal besloten om wat muziek bij de carnavals zittingen in het café te maken. 

Geen dweilorkest meer
De naam die werd verzonnen luidde: DOB. Dit stond voor ‘Drinke Of Bloaze’. In de loop der tijd sloten steeds meer leden zich bij deze muziekvereniging aan en zo werd het langzaam een echt dweilorkest. In februari 1997 is besloten om van het dweilorkest een heel andere band te maken. Enkele personen binnen het orkest speelden vroeger al gitaar en piano, en besloten werd om deze instrumenten binnen het bestaande orkest een plaatsje te geven. De eerste nummers waren er een paar van the Blues Brothers, en zo ontstond de DOB band. Een voorproefje hoor je op: https://youtu.be/CGT1wV3Tf14