De Leste Cent en VC-tennis zondagavond in de 55 Plusshow

vrijdag 08 november 2019 18:51
MEIERIJSTAD – Wat hebben de Leste Cent en VC-tennis met elkaar gemeen? Luisteraars van het senioren radioprogramma de 55 Plusshow komen dat zondagavond te weten als zij van 20.00 – 22.00 uur op Omroep Meierij afstemmen. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten; Piet Tiemens vertelt over ontspanningsvereniging de Leste Cent en Bert La Fleur komt in de studio een lans breken voor het VC-tennis op tennispark De Krekel in Mariaheide.

Maar er is méér. Seniorenraad Meierijstad oppert het plan om de leegstaande Goede Herderkerk in Sint Oedenrode om te dopen tot zwembad. Voorzitter Wim van Meijl legt het plan uit. Zanger Dries van der Heijden uit Schijndel reist naar Heerenveen om mee te doen aan een préfinale van het Ouderen Song Festival. Tijdens de voorronde in Odendael op zaterdag 12 oktober plaatste Dries zich met het lied Vesti la Giubba uit de opera Pagliacci voor deze préfinale. Of zijn optreden zondag ook een finaleplaats oplevert op 7 december tijdens de eindronde van het OSF in het De La Martheater in Amsterdam horen we van Dries zelf in het tweede uur van de uitzending.

Top 3 uit Vervlogen Tijden
De 55 Plusshow kent ook een aantal vaste onderdelen. Zoals het Meierijs Verhaal dat Antoon Buiting om 20.30 uur voorleest. Tegen het einde van het eerste uur hoor je het Gedicht van de Week, dit keer van Ingo Audenaerd van Schrijverscollectief Meierij. Om 21.30 uur is het tijd voor de Top 3 van 10 november 1976. Ook een stuk humor ontbreekt niet in de 55 Plusshow. De Mounties zijn te gast. Genoeg reden om zondagavond 10 november van 20.00-22.00 uur af te stemmen op Omroep Meierij Radio.