Coalitie gaat door: Rik Compagne nieuwe wethouder in Meierijstad

woensdag 17 april 2019 18:43

Foto: Rik Compagne

MEIERIJSTAD – De coalitie in de gemeenteraad van Meierijstad gaat door. Rik Compagne wordt de nieuwe wethouder. Wethouder Eric van den Boogaard stapt uit het college. Eén van de smaldelen van de gesplitse fractie van Team Meierijstad gaat verder met VVD, CDA en PvdA. Compagne is nu nog ambtenaar bij de gemeente Vught.

Dat is woensdagavond bekend gemaakt. Eerder werd wethouder Eus Witlox al slachtoffer van de scheuring in de fractie van Team Meierijstad. Het ene deel van de fractie gaat verder als LOKAAL Meierijstad. De anderen houden kiezen nog een nieuwe naam.

Geen chemie bij oude Team
De wethouderswisseling is het slotakkoord van de problemen waarin Team Meierijstad terecht is gekomen. De fractie ontstond na de fusie van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Het was een samenraapsel van lokale partijen, die enthousiast begonnen aan een nieuw avontuur. Na twee jaar bleken de meningsverschillen zo groot dat de partij in tweeën spleet. Dat gebeurde zonder dichtslaande deuren. Er werd simpelweg geconstateerd dat er geen chemie was. Er ontstond een groep van vijf- en een groep van zes raadsleden.

Eus Witlox, de geestelijk vader van Team Meierijstad stapte meteen op, nadat hij zijn project had zien mislukken.