Chauffeurs gezocht en sociaal spreekuur

zaterdag 16 maart 2019 18:46
SINT-OEDENRODE = Steunpunt vrijwilligerswerk is op zoek naar een chauffeur voor Zorgokee. Deze zorgorganisatie begeleidt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een autisme spectrum stoornis (ASS), ADHD en/of een lichte verstandelijke beperking.
Werktijden in overleg. Deze vrijwilligersfunctie vraagt om iemand die klant- en kindgericht is. Er bestaat de mogelijkheid tot een vrijwilligersvergoeding.

In Sint-Oedenrode bestaat de mogelijkheid om ondersteuning en advies te krijgen bij vragen omtrent financiën en het invullen van formulieren. Een team van vrijwilligers en professionals van KBO Sint-Oedenrode, Lumens sociaal Raadsliedenwerk en Welzijn De Meierij kunnen daarbij helpen. De vragen kunnen o.a. gaan over:

- toeslagen en belastingen en contacten met CAK, SVB, UWV, pensioen of werk.
- het invullen van alle soorten formulieren of aanvragen van DiGiD.
- Zaken rond het DIGID
- sociale voorzieningen, zoals kinderbijslag of AOW
- beslaglegging
- minimaregelingen
- inkomens- en voorzieningencheck
- huur- en woonzaken op juridisch gebied
- een onbegrijpelijke rekening of brief van een energieleverancier, zorgverzekeraar of van de gemeente het maakt niet uit over welk onderwerp het gaat.

Een afspraak kan gemaakt worden op woensdagmiddagen tussen 14.00 uur en 15.30: Sociaal Spreekuur bij Welzijn De Meierij, telefoonnummer 073-5441400.