Carnavalsvereniging Schorsbos wil volgend jaar weer kinderfeesten

zondag 24 februari 2019 18:33
SCHIJNDEL/SCHORSBOS - De carnavalsvereniging in Schorsbos rekent er op dat er volgend jaar weer carnavalsfeesten voor kinderen en jongeren in Schijndel zullen zijn. Dit jaar werden verschillende feesten afgeblazen om verschillende redenen. "Maar volgend jaar staan we er weer", zei Harry van Herpen (minister van promotie) zondag in de radio-uitzending OM Actueel van Omroep Meierij.
Dat het Kinderliekusfist niet doorging was van de carnavalsvereniging een behoorlijke tegenvaller. Er hadden zich 175 kinderen aangemeld die allemaal teleurgesteld moesten worden. Van Herpen: "Al die kinderen moeten begeleid worden. Drie scholen lukte het om voldoende begeleiders te vinden, de andere lukte dat niet. Dus wij waren genoodzaakt het Kinderliekusfist af te blazen, want je kunt als canavalsorganisatie niet alles zelf doen", zei Van Herpen.

Het probleem zat vooral bij het onderwijzend personeel. Van Herpen begrijpt dat wel want die onderwijzers zijn er toch een paar middagen mee bezig. "Ouders willen nog wel, maar die leerkrachten moeten gepusht worden en dat is niet gelukt. Ik vraag me af waarom ze niet opstaan en de kinderen ondersteunen".

Carnavalspakket
Inmiddels heeft de carnavalsvereniging een carnavalslespakket gemaakt voor alle scholen en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Harry van Herpen is dan ook niet bang dat het volgend jaar weer mislukt.

Dat het carnaval voor kinderen van 13 en 14 jaar dit jaar ook moest worden afgeblazen heeft weer een heel andere reden. Teenstent The Bull besloot in februari een punt achter het feest te zetten omdat er maar 50 kinderen binnen waren en het niet rendabel was.

Naar Sint-Oedenrode en Berlicum
Dat er zo weinig kinderen waren heeft volgens Van Herpen een reden. "In Teenstent The Bull moeten kinderen binnen blijven. Ze mogen wel even naar buiten om een frietje te kopen, maar dat is alles. In de tenten in Berlicum en Sint-Oedenrode zijn de regels veel soepeler dus je begrijpt wel daar die jongelui dan naar toe gaan", aldus de minister van promotie.

Volgens hem zijn er heel veel ouders die heel blij zijn met de strengere Schijndelse regels "maar er zijn ook ouders die meer van vrijheid blijheid zijn en die het goed vinden dat hun kinderen naar Berlicum en Sint-Oedenrode fietsen".

In samenwerking met de Schijndelse horeca is geprobeerd een ander onderkomen voor de Teenstent te vinden. De minister van promotie: "Eén locatie had toegezegd, maar die haakte op het laatste moment af omdat er een feest kon worden georganiseerd dat zakelijk interessanter was".

De carnavalsvereniging laat de kop niet hangen. "Er zijn genoeg kinderen die carnaval willen vieren en we gaan er alles aan doen om dat volgend jaar weer voor elkaar te krijgen", aldus Van Herpen.

Op de foto vlnr: OM-rediopresentator Jos Ploegmakers, Rita Evers (minister van begin tot end), Harry van Herpen (minister van promotie), Mari van de Steen (minister van cultuur)