Buurten met scholieren tijdens Burgemeestersontbijt

vrijdag 08 november 2019 13:19
VEGHEL - Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.750 basisscholen, vond ook het Burgemeestersontbijt plaats. In Meierijstad nodigde burgemeester Van Rooij schoolkinderen uit de buurt uit voor een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis in Veghel.


Daar schoven 27 leerlingen uit de klas van Juf Eefje van OBS De Tuimelaar samen bij de burgemeester aan de ‘ontbijttafel’ en maakten kennis met elkaar. Zo gaven ze het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag, dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt! Burgemeester Van Rooij betaalt symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dat zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen met problemen thuis, zodat ze een stem krijgen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Even buurten
“Kinderen die zonder ontbijt naar school moeten, helaas het komt overal voor. Toch denk ik dat het hier in Meierijstad wel meevalt. Maar het is wel goed dat wij als gemeente daar oog voor hebben”, aldus de burgemeester. Hij schoof telkens van tafel naar tafel om met de kinderen te buurten. “Dat is het fijne van het burgemeestersvak. Je komt met iedereen in contact en het is leuk om van deze kinderen te horen wat hen beweegt”.