Brandweer Meierijstad heeft handen vol aan afgebroken takken

zondag 10 maart 2019 21:15
Foto: 112nieuwsonline.nl

MEIERIJSTAD – De brandweer in Meierijstad heeft de handen vol gehad aan afgewaaide takken en omgewaaide bomen als gevolg van het stormachtige weer zondag. Uiteindelijk viel de schade mee, er werd niemand gewond.

Aan het begin van de avond brak aan de Achterse Hermalen in Schijndel een tak van een boom. De tak bleef op de laatste vezel hangen, de rest lag op straat en blokkeerde de weg. De brandweer zaagde de tak af, haalde de rommel weg waarna de weg weer open kon. De vallende tak beschadigde een hek van een huis.

Aan de Dr. Schaepmanlaan in Veghel moest de brandweer in actie komen voor een boom die over het voetpad/fietspad lag. De brandweer heeft de boom kort gezaagd en aan de kant gelegd. De gemeente zal deze in de loop van de week opruimen.

Op het bedrijfsterrein van Veghel waren zondagmiddag tijdens de storm meerdere reclameborden en verkeersborden omgewaaid.

Aan de Distellaar in Veghel moest de brandweer in actie komen voor een los hangende tak. Die werd los gezaagd en veilig aan de kant gelegd. De gemeente zal in de loop van de week ook deze tak opruimen.

In Sint-Oedenrode moest de brandweer naar de Witte Bleek in Sint Oedenrode. Daar lag een omgewaaide boom over de weg De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en de weg vrij gemaakt.