BrabantZorg Reizen 25 jaar: ‘Reizen is mooie afleiding’

donderdag 14 februari 2019 22:52

MEIERIJSTAD - BrabantZorg Reizen verzorgt al 25 jaar reizen voor 50 plussers. Reizen met begeleiding en met verzorging, waarbij mensen hun eigen regie behouden.

Meer dan duizend reizigers hebben in de afgelopen jaren genoten van gezamenlijke binnenlandse en buitenlandse vakanties.

Naast het genieten en het plezier kunnen de reizen ook bijdragen aan het doorbreken van eenzaamheid en op een veilige manier plezierig oud worden. Ook in dit jubileumjaar staan er weer mooie bestemmingen op het programma.

“In de afgelopen jaren hebben we prachtige reizen gemaakt”, zegt Henriette Princen van BrabantZorg Reizen. “Doordat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen, merk je soms dat mensen zich weleens alleen voelen. Het deelnemen aan een reis is dan een hele mooie afleiding. Wij gaan bij onze reizen uit van de mogelijkheden die de reizigers hebben om deel te nemen, niet de beperkingen”.

Reizen met begeleiding en verzorging
Verenigingen of samengestelde gezelschappen zijn ook welkom om deel te nemen. Ook staan er reizen met verzorging op het programma, bijvoorbeeld voor rolstoelgebruikers. Er is begeleiding van verpleegkundigen, zorgbegeleiders, reisleiders, chauffeurs en vrijwilligers.

Reizen voor mensen met geheugenproblemen
“Ook wanneer er geheugenproblemen zijn, kunnen mensen mee op vakantie. Deze reizen ontzorgen de partner of de mantelzorger”, aldus Henriette Princen.

Jubileum
BrabantZorg Reizen bestaat 25 jaar. Henriette Princen: “We vieren dit met mooie bestemmingen naar België, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Maar ook met dagtochten en muzikale evenementen”.

Voor meer informatie: brabantzorg.reizen@brabantzorg.eu