Boe!F: Nieuwe sprookjesmusical van Kleintje BMT

dinsdag 02 april 2019 13:10
 
SCHIJNDEL - Kleintje BMT - de jeugdgroep van het Schijndelse gezelschap Het Brabants Muziek-Theater – brengt de nieuwe sprookjesmusical Boe!F op de planken van Theater De Blauwe Kei in Veghel en Theater De Enck te Oirschot. Een zelfgeschreven stuk onder eigen licentie: een primeur voor het gezelschap.


“Mijn inspiratie voor Boe!F komt voort uit de sprookjes van Disney,” vertelt Caresse Donks, regisseur/choreograaf van Kleintje BMT en schrijfster van het nieuwe stuk “Doordat de elementen uit die sprookjes altijd raak zijn: dynamische personages, drama, een verlangen of doel en het tegenwerken daarvan, goede muziek en natuurlijk een goede dosis humor. Die elementen en sommige verhalen van al die prachtige sprookjes bundelen we nu in één nieuw sprookje: een stuk met veel herkenbare momenten, maar dan nét even anders.”

Donks’ eerste musicalproductie bij het Kleintje BMT, De Tovenaar van Oz, werd begin 2018 dermate goed ontvangen dat een tweede samenwerking met Het Brabants Muziek-Theater niet kon uitblijven. Een wederzijdse wens om in eigen beheer een nieuwe musical te schrijven kwam met Boe!F uit, vertelt voorzitter en producent Alexandra Peperkamp: “We merkten dat het steeds lastiger wordt om geschikte musicaltitels te vinden voor een groepals Kleintje BMT. Naast basisschoolmusicals zijn er maar weinig specifiek voor kinderen geschreven stukken – van voldoende speelduur en met teksten, muziek en humor die niet alleen door kinderen gespeeld, maar ook door kinderen begrepen kunnen worden – die ook nog eens ruimte bieden voor genoeg rollen om met de grote groep kinderen waarmee wij werken op te kunnen voeren. Met Caresse’s wens om een eigen stuk te schrijven was de
keuze snel gemaakt: we gaan voor een gloednieuwe musical.”

Naast de teksten van Caresse Donks komen de liedteksten van de hand van Megan van Wees, de melodielijnen van Merijn Krol en de orkestbanden van Derk Gersen. De musicalstaat onder muzikale leiding van Esmé Theeuwes.

Al bijna twintig jaar zorgt Kleintje BMT ervoor dat kinderen van jongs af aan kennis kunnen maken met zang, muziek, dans en acteren. Onder leiding van een professioneel productieteam krijgen kinderen een gedegen opleiding: een totaalpakket van spel, dans en zang, waarvan ze ook nog eens een dosis zelfvertrouwen krijgen waar ze hun leven lang profijt van hebben.

Boe!F is op zaterdag 18 (avond) en zondag 19 mei (middag) te zien in Theater De Blauwe Kei te Veghel en op zaterdag 1 (avond) en zondag 2 juni (middag) in Theater De Enck in Oirschot. Kaarten zijn te koop via de theaters of de website van Het Brabants Muziek-Theater: www.brabantsmuziektheater.nl.

Foto: Jos Kaldenhoven