Beestenboel in dialectprogramma's 'n Uurke Plat en Breek de Week

dinsdag 05 februari 2019 16:54

MEIERIJSTAD – De radioprogramma’s van Piet Pels en technicus Peter de Laat staan deze week in het teken van dieren. Dat betekent dat er te genieten valt van dialectmuziek die alleen maar over dieren gaat.

De programma’s  ’n Uurke Plat en Breek de Week worden op de kanalen van Omroep Meierij uitgezonden op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en herhaald op zondagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur.

’n Uurke Plat en Breek de Week zijn programma’s in Brabants dialect met als hoofdmoot dialectmuziek. Het programma draait bij verschillende stations al vanaf 1996.

In de eerstkomende afleveringen staan dus dieren centraal. Een greep uit de speellijst van ’n Uurke Plat: Hond van Ad de Laat,  Onzen Hond van Huub van Eynthoven, de Mus van Lya de Haas, de Kraaien van Gerard van Maasakkers en Kat en Muis van Rinus Rasenberg. Natuurlijk is in deze aflevering ook weer een column te horen van Nol van Roessel die vertelt over Fikkie.

In Breek de Week onder meer: de Berensong van Ger Gedoan,Vuggelkes van Waizinnutmar, Ekster in de Stad van Jan Smeets en Vakenspest van MarieChristien.

Het is maar een willkeurige greep van al die nummers die Piet en Peter deze week hebben geprogrammeerd. Ze zijn te beluisteren via de livestream op onze website en via de volgende kanalen:

Sint-Oedenrode – kernen
Ziggo:  kanaal 915, CI+ kanaal 365
KPN: 1033 (indien aangeboden)

Schijndel – kernen
Ziggo:  kanaal 914
Kabel: 87,5 FM
KPN: 1033
Telfort: 796

Veghel – kernen 
Ziggo: kanaal 917
KPN: 1033 (indien aangeboden)