Beeldhouwen en boetseren: creatief bezig zijn bij Phoenix Cultuur

woensdag 09 oktober 2019 09:58
MEIERIJSTAD - Oefenen met je ruimtelijk inzicht, je laten inspireren door geweldige kunst, je kennis verder ontwikkelen en verdiepen, ‘lekker’ hakken, schuren en vijlen en bovenal bijzondere beelden maken in steen, hout of met klei. Bij Phoenix Cultuur kunnen beginners en gevorderden wekelijks hun hart ophalen tijdens de cursus beeldhouwen en boetseren, op de CHV Noordkade in Veghel.

Elke maandagochtend verzorgt professioneel beeldhouwer en docente Caroline Teesing de cursus ‘Beeldhouwen en boetseren’ voor volwassenen. Van 09.30 uur tot 12.00 uur werken zowel beginnende alsook gevorderde beeldhouwers aan hun eigen creaties uit steen, hout of klei. De jaarcursus is geschikt voor iedereen die beelden wil maken, ongeacht niveau of leeftijd.

Vanaf vrijdag 25 oktober start Caroline Teesing met een korte, ‘ intensieve’ cursus beeldhouwen in steen, hout of boetseren, bestaande uit twee lesblokken van ieder vijf bijeenkomsten. Speciaal voor de gemotiveerde beginners en gevorderden, die langere tijd aan één stuk door bezig willen zijn met beeldhouwen, en zich niet wekelijks vast willen leggen. Beginners maken tijdens deze cursus kennis met het beeldhouwen en ontwikkelen een goede techniek om tot een driedimensionaal beeld in steen, hout of klei te komen. Gevorderden krijgen de mogelijkheid hun kennis verder te ontwikkelen en verdiepen. Beginners en gevorderden werken naast elkaar, om elkaar te inspireren en kennis en ideeën uit te wisselen.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website van Phoenix Cultuur.

Foto: cursiste Mariёlle de Rooij heeft les bij Phoenix Cultuur (fotografe: Karin Jonkers)