Automobilisten Veghel moeten tijdens ombouw N279 uit hun auto

dinsdag 10 september 2019 12:08
VEGHEL – De provincie wil automobilisten in de regio Veghel, Helmond en Asten tijdens de ombouw van de N279 uit de auto krijgen. Via een app kunnen ze straks elektrische deelauto’s, -fietsen en -scooters reserveren. Dat kan in combinatie met het openbaar vervoer.

Automobilisten op de N279 worden op deze manier uitgedaagd om een andere vorm van vervoer te kiezen. De keuze voor deze mobiliteitsdiensten kwam tot stand na gesprekken met reizigers en bedrijven in de regio over hun huidige reisgedrag en wensen en behoeften op het gebied van vervoer.

Christophe van der Maat, gedeputeerde mobiliteit: “De ontwikkelingen op het gebied van andere vormen van vervoer gaan snel. Er zijn tegenwoordig veel manieren om slimmer en schoner te reizen. We willen deze nieuwe mobiliteitsdiensten aan een groot aantal reizigers aanbieden. Op deze manier kunnen we tijdens de verbouwing van de N279 zorgen dat reizigers minder hinder ervaren om van A naar B te komen.”

Eén app en kaart voor alle diensten Het bedrijf ARS Traffic&Transport Technology levert de diensten vanaf begin 2020. Directeur Ronald Haanstra van dochterbedrijf Mobility Mixx legt uit: “Iedereen kan er straks gebruik van maken. Je kunt daarvoor een app downloaden en een mobiliteitskaart krijgen. Daarmee kun je dan eenvoudig een elektrische deelauto, fiets of scooter reserveren en betalen. Ook krijg je met de app of de kaart toegang tot het openbaar vervoer en kun je parkeren, tanken of een elektrisch voertuig opladen. Je hoeft dus niet met allerlei pasjes en abonnementen op pad.”

Werkgevers kunnen hun werknemers laten meeprofiteren van de voordelen, bijvoorbeeld een zakelijke deelauto of -scooter.