Autismecafé Meierijstad weer op 25 februari open

maandag 18 februari 2019 19:41

MEIERIJSTAD - Sinds de opening op 29 oktober in 2018 is het iedere laatste maandag van de maand een gezellige boel in het Autismecafé Meierijstad in het PieterBrueghelHuis in Veghel. Verspreid in de ruimtes zitten er kleine groepjes mensen gezellig met elkaar te praten of een spelletje te doen. Kopje koffie, thee of iets anders te drinken erbij. Een ontspannen, rustige sfeer, waar mensen met autisme vanaf 18 jaar en hun naasten elkaar kunnen ontmoeten.

Ook op maandag 25 februari is het Autismecafé weer open. Vanaf 19.30 uur zijn de gasten welkom. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Bezoekers die leuke ideeën hebben voor onder andere een thema-avond, kunnen dit op de avond zelf delen met de organisatoren of een berichtje sturen naar de Facebookpagina @Autismecafemeierij. Geïnteresseerden kunnen de pagina ook volgen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Laagdrempelig

Autismecafé Meierijstad moet als een ontmoetingsplaats dienen voor mensen met autisme (vanaf 18 jaar) en hun familie en vrienden. Het is aan de mensen zelf om invulling te geven aan de maandelijkse bijeenkomsten. Het PieterBrueghelHuis in Veghel is hiervoor als ontmoetingsplaats gekozen vanwege de laagdrempeligheid.

Vooruitblik

Op de laatste maandag van maart is er naast het gewone autismecafé ook een thema-avond voor ouders van kinderen tot 18 jaar met een autismespectrumstoornis (ASS). Thema: Mijn kind heeft ASS, wat nu?