Auteur René den Ouden in bibliotheek Schijndel

woensdag 03 april 2019 09:54
SCHIJNDEL – De auteur van de “Schijndelse” roman De Moederbanden komt vertellen over het ontstaan ervan. Het boekwerk vertelt het verhaal van de familie Mathijsen die vanaf 1960 bekend stond vanwege hun grote muzikaliteit. Op zaterdag 4 mei is René den Ouden van 15.00 tot 16.00 in de bibliotheek van Schijndel. Na zijn presentatie zal hij zijn boeken signeren.
De Moederbanden
In de jaren zestig bloeit in een Brabants gezin van fabrieksarbeiders en klompenmakers een uniek vocaal kwartet op. Met hun grote muzikale talent kunnen zij ontsnappen aan die benauwende wereld. Dan sterft plotseling Anne, de alt-mezzo, na een auto-ongeluk. Het mysterieuze ongeluk, waarover in de familie slechts fluisterend wordt gesproken, ontwricht de prille loopbanen van de anderen.

Veertig jaar later is alleen sopraan Mien nog in leven. Om haar geheugen na een herseninfarct te prikkelen, gaat haar zoon Antonie op zoek naar de moederbanden met oorspronkelijke opnamen van het familiekwartet. Tijdens de presentatie zal de originele muziek van Piet, Ans, Jan en Mien Mathijsen te horen zijn.

René den Ouden
René den Ouden werd geboren in de Zaanstreek uit Schijndelse ouders. Hij studeerde geschiedenis en filosofie. Tegenwoordig woont hij in Amsterdam.