April klompenmaand in het Groene Woud

dinsdag 02 april 2019 13:16
MEIERIJSTAD - Voor het tweede jaar op rij is april door Stichting Brabantse Klomp uitgeroepen tot April Klompenmaand in Het Groene Woud, met als thema Brabantse Klomp & Brabants Populierenlandschap. In de hele maand worden er in de dorpen Best, Sint-Oedenrode, Liempde en Schijndel verschillende activiteiten georganiseerd die in relatie staan met de klomp. Daarnaast is op 25 april de officiële opening van de Klompenbeleefroute in Schijndel door wethouder Coby van der Pas. Een route gericht op de nationale en internationale toerist.
Een greep uit de activiteiten: workshops klompen schilderen, klompje naaldvilten en klompen pimpen. Daarnaast rondleidingen in klompenfabriek Traa in Liempde, open dag bij Klompenmakerij Van Kaathoven in Schijndel, opening werkplaats machinale klompenmachines en demonstraties, en opening foto-expositie Toon van de Wijdeven bij Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode.

Ook wordt er een huifkartocht door populierenlandschap De Scheeken georganiseerd, evenals diverse klompenspelen over verschillende locaties. In Liempde is er een wandelexcursie - Klompenmars - o.l.v. een gids, een lezing over voorpootrecht en demonstraties handmatig klompen maken en de Klompolympics tijdens de Boeremèrt. Bij Hoeve Strobol in Sint-Oedenrode wordt een stoommachine gerestaureerd die klompenmachines aandrijft. Andere activiteiten zijn een klompenbrunch, bezichtigen van klompenmuseum en -winkel Vleutse Hoeve in Best, klompenwandeling door Best, klompenbelevingspad bij De Helden van Kien in Sint-Oedenrode en de officiële opening van de Klompenbeleefroute in Schijndel. Meer activiteiten en informatie zijn te vinden via www.brabantseklomp.nl.