Appeltje van Oranje voor stichting Met je Hart

zondag 28 april 2019 15:22
VEGHEL - Stichting Met je Hart is dit jaar één van de drie initiatieven die uit handen van Hare Majesteit Koningin Maxima een Appeltje van Oranje in ontvangst mag nemen. De uitreiking vindt plaats op 23 mei op Paleis Noordeinde in Den Haag. Stichting Met je hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten. Met je hart is ook in Veghel heel actief om mooie ontmoetingen te organiseren voor ouderen. Donderdags voor Pasen werden nog 50 ouderen door de gezamenlijke winkeliers op CHV Noordkade verrast met een Paasbrunch.
Meer dan 1.000 vrijwilligers zijn in Nederland bezig met het organiseren van duizenden ontmoetingen waarbij ouderen met elkaar en met buurtgenoten in contact komen. “Onze vrijwilligers nodigen hen persoonlijk uit en zorgen ervoor dat ze opgehaald en thuisgebracht worden”, vertelt Jet van der Linden, coördinator Met je hart Veghel “Wij krijgen ontzettend veel positieve reacties van ouderen en zijn ontzettend blij met alle mensen die ons in Veghel helpen. Naast de vele vrijwilligers, zij dat ook de ondernemers die hun restaurant openstellen of hun bedrijf inzetten voor ons!”.

Prinses Beatrix
Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en andere inspireren. Dit jaar gaat het om organisaties die hun vrijwilligers op bijzondere wijze mobiliseren en enthousiasmeren. De prijs is een bronzen beeldje ontworpen door Prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro. “Dit geld is zeker bestemd voor onze vrijwilligers. Juist deze mensen zijn in hun eigen gemeente opgestaan, hebben een team gevormd en veel andere gemobiliseerd om mooie ontmoetingen voor kwetsbare ouderen te organiseren”, stelt Van Geel. “En die ontmoetingen zijn structureel en voor ouderen waarvan veel mensen gewoon niet in de gaten hebben dat ze zich eenzaam voelen. En wij willen veel meer van deze ouderen in ons hart sluiten!”.

(Foto: Jet van der Linden van Stichting Met je hart Veghel)